Irani, sanksionet, SHBA zgjeron listën e zezë

17/06/2010 01:50

Shtetet e Bashkuara të Amerikës njoftuan “zgjerimin” e listës me firmat iraniane të cilat i prekin sanksionet e vendosura disa ditë më parë prej Këshillit të Sigurimit.

Listës i janë bashkangjitur të paktën 30 subjekte të tjera iraniane të cilat akuzohen se kanë ndihmuar Teheranin për të zhvilluar programin e tij bërthamor.

Sipas Uashingtonit, lista e re është përpiluar bashkarisht me aleatët europianë dhe vendet e tjera mbështetëse të sanksioneve ndaj Iranit.

Top Channel