Shkrirja e Arktikut, dimri më i ashpër

14/06/2010 16:05

Shkrirja e akujve të Arktikut do të sjellë dimra gjithnjë e më të ftohtë, kryesisht në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Azinë lindore.

Sipas një kërkuesi të NOAA-së, agjencia amerikane për atmosferën, presioni atmosferik mbi polin e veriut po ndryshon, duke shtyrë erërat e ftohta drejt rajoneve më në jug.

Dimra të ftohtë me borë do të jenë një fenomen i zakonshëm për popullsinë e këtyre zonave.

Top Channel