Vietnam, lirohet prifti disident

15/03/2010 20:55

Eshte liruar ne Hanoi, per motive shendetesore, Tadeus Nguyen Van Ly, prifti katolik disident qe ka bere pothuajse 16 vjet burg.

Prifti 63 vjecar ishte denuar serish ne 2007-en me 8 vjet burg nen akuzen se ka qene nismetar i levizes pro-demokratike “Blloku 8406” dhe se ka mbeshtetur grupe politike te jashteligjshme.

Ndersa ne vitin 2001 ai ishte denuar me 15 vjet burg per sabotim te regjimit komunist.

Top Channel