Pentagoni, mercenare kunder guerrilasve

15/03/2010 15:25

Nje funksionar i Pentagonit ka krijuar nje skuader ushtaresh private ne Afganistan dhe Pakistan per te vrare rebelet.

Lajmin e ben te ditur “New York Times” ne edicionin e saj on line, duke iu referuar burimeve ushtarake dhe disa biznesmeneve ne Afganistan dhe SHBA.

Sipas burimit, behet fjale per Michael D. Furlong, ish-oficer i aviacionit dhe aktualisht zyrtar ne nje post me rendesi.

“NYT” sakteson se ai ka rekrutuar nje skuader mercenaresh te perbere nga ish-agjente te CIA-s dhe ish-anetare te forcave speciale.

Top Channel