Ukraine, Azarov propozohet si kryeminister

11/03/2010 11:50

Koalicioni i ri parlamentar ukrainas ka propozuar si kryeminister ish ministrin e Financave, Mikola Azarov, besnik dhe aleat i Janukovic.

Azarov, 63 vjec, ka lindur ne Kaluga te Rusise, i diplomuar ne gjeologji dhe gjeofizik te Universitetit te Moskes, eshte bere deputet i parlamentit ukrainas ne 1994.

Nga 1996 ne 2002 ka qene kreu i sherbimeve fiskale.

Ka mbuluar detyren e zevendeskryeministrit ne qeverine e pare dhe te dyte te Janukovic.

Me pas ka marre detyren e ministrit te Financave.

Top Channel