Irak, Al Maliki kryeson ne jug te vendit

11/03/2010 16:35

Rezultatet e para zyrtare te zgjedhjeve legjislative te zhvilluara ne fundjave ne Irak tregojne se kryeministri shiit Nuri al Maliki ndodhet ne krye te dy provincave jugore.

Koalicioni i Al Malikit ndodhet ne krye ne Naxhaf dhe Babil, dy zona me shumice shiite.

Pas numerimit te 30 perqind te votave, ne dy zonat ne fjale koalicioni i kryeministrit ka marre 124.734 vota, ndersa Aleanca Kombetare Irakene i Xhafarit 103.583 dhe Blloku Iraken i Allauit rreth 41 mije.

Top Channel