SHBA mbeshtet ndertimet kolone ne Bregun Lindor

09/03/2010 04:05

Shtetet e Bashkuara mbeshteten vendimin e Izraelit per te vazhduar ndertimin e apartamenteve te reja ne Bregun Lindor, duke u shprehur se ndertimit i tyre nuk shkel moratoriumin e miratuar kohe me pare.

Ne deklaraten e Uashingtonit thuhet se ndertimi i 112 apartamenteve ne Beitar Illit eshte miratuar para hyrjes ne fuqi te moratoriumit.

Megjithate, u shpreh nje zedhenes i departamentit te shtetit ne SHBA, te dyja palet, si izraelitet dhe palestinezet duhet te tregohen te kujdesshem ne marredheniet e tyre, per te mos nxitur konflikte qe mund te gjenerojne luftime.

Top Channel