Kopenhagen, Kina firmos paktin per klimen

09/03/2010 18:45

Kina ka firmosur marreveshjen e Kopenhagenit mbi klimen, te arritur ne dhjetorin e kaluar.

Edhe India ka firmosur po sot dokumentin, duke ndjekur shembullin e Indonezise, Brazilit, Afrikes se Jugut dhe Meksikes.

Mes prodhuesve me te medhenj te CO2-shit qe nuk ka aderuar ne marreveshje eshte vetem Rusia.

Marreveshja parashikon kufizimin me dy grade te rritjes se temperatures mesatare te Tokes dhe krijimin e nje fondi 30 miliarde dollaresh ne vit ne periudhen 2010-2013 dhe 100 miliarde ne vit ne periudhen 2012-2020.

Top Channel