Ndihma italiane per Shkodren

14/01/2010 15:45

Kerkeses se Shqiperise ne ndihme te zonave te permbytura i jane pergjigjur nje sere shtetesh te huaja.(UPDATE)

Nder ata, qe po kontribuojne me shume eshte vendi fqinj, Italia. Ne oret e para te ketij mengjesi nga ky vend ka mberritur ne Portin e Durresit nje anije me 40 me ton materiale, te cilat konsistojne ne mjete per te ulur efektin e permbytjeve, si pompa, por edhe tenda e mbulesa.

Gjate ketyre diteve, ne krye te operacioneve te shperndarjes se ndihmave eshte zevendes Ambasadori Italian, Francesco Saverio de Luigi.

“Italia iu pergjigj menjehere kerkeses per ndihme, qe Shqiperia i drejtoi Italise dhe Komunitetit Europian. Te djelen e kaluar ne nisem dy helikoptere me kapacitet te madh transportues, qe po transportojne cdo dite rreth 30 ton materiale ne zonat e demtuara. Tashme mberriten edhe ndihmat ne Portin e Durresit”, u shpreh De Luigi..

Ndihmat e reja te ardhura nga Italia ne Portin e Durresit qe pas kalimit ne Aeroportin e Gjadrit, dorezohen menjehere ne zonat e permbytura.

Top Channel