Prinder te rrepte, femijet lidere

30/09/2009 14:05

Nje stil edukativ i rrepte dhe autoritar ndaj femijeve rrit mundesine qe keta te fundit kur te rriten te kene pozicione lideresh ne shoqeri.

Keto jane rezultatet e nje studimit te kryer ne Minnesota. Kerkimi verifikon hipotezen se eksperiencat e para te jetes jane vendimtare per pozicionin e ardhshem ne shoqeri.

Celesi, sipas kerkimit te publikuar ne The Leadership Quarterly, qendron ne faktorin ‘prind i rrepte’, por edhe ne aftesine qe femijes te mos i mungoje kurre mbeshtetja dhe inkurajimi ne caktimin e limiteve te caktuar ne sjellje.

Femijet e rritur ne kete menyre, jane bere me shpesh lidere ne punen e tyre dhe ne komunitet.

Top Channel