Ulcera gastrike eshte nje patologji e zakonte dhe per shume kohe mund te qendroje edhe e fshehur.

Ky lloj problemi nuk duhet te anashkalohet apo lene pas dore kurre, sepse jo rralle mund te fshehe tumorrin ne stomak, shume te hasur kohet e fundit.

“Shkaku i ulceres gastrike eshte shpesh nje bakter i quajtur Helicobactyer Pylori, i cili mund te hiqet me ane nje terapie shume te thjeshte antibiotike qe merret nga goja”, thone doktoret. Sipas tyre eshte pikerisht ky bakter, pergjegjesi per transformimin e qelizave te shendetshme ne stomak ne qeliza tumorale.

Per diagnostikimin e kesaj patologjie duhet kryer gastroskopia, e cila nuk shkakton asnje shqetesim dhe eshte unike ne percaktimin me siguri te pranise se nje tumori te mundshem.

Megjithate, gastroskopia nuk duhet kryer te moshat e reja, ndersa prioritet jane ata persona, te cilet kane patur raste te tumorit gastrik ne familje.

Top Channel