Japoni, roboti ciklist tashme ekspert

28/09/2009 16:55

Nje vit nga ditelindja e tij, roboti ciklist i shpikur ne Japoni, eshte me i kujdesshem, me i maturuar, kupton me shume dhe sigurisht..me i madh.

Tashme ai arrin t’i marre kthesat me kujdes dhe finese me te madhe, ndersa ne rruge te drejte me i shpejte. “Murata of Kyoto” eshte laboratori qe qe ka krijuar dhe kujdeset per zhvillimin e metejshem te robotit.

Prototipi me i ri i ketij roboti te quajtur “Murata Seiko-chan” eshte prezantuar ne sallonin e ekspozimit “Ceatec Japan 2009” ne Tokjo.

Top Channel