Somali, PBU nderpret furnizimin me ushqim

15/09/2009 09:55

Programi Boteror per Ushqimin do te mbylle 12 qendra furnizimi per nenat dhe femijet ne Somali.

PBU ka deklaruar se aktualisht nuk ka fonde dhe per kete arsye duhet te beje disa shkurtime te njesive te saj neper bote.

Vendimi eshte marre pavaresisht krizes qe po kalon Somalia dhe po perfshin kryesisht ndihmat per vendet e Afrikes lindore.

Pavaresisht nevojes qe keto vende kane per ushqime, PBU ka deklaruar se komuniteti nderkombetar ka deshtuar ne dhenien e fondeve per te.

Organizata shton se vendimi per mbylljen e 12 qendrave te saj ne Somali ka qene shume i veshtire.

Top Channel