Si te shpetojme Token? Sa me pak lindje

11/09/2009 18:35

Deshironi te shpetoni planetin nga degradimi apo ndotja? Lindi sa me pak femije ose me sakte, tregohuni te kujdeshshem ne nje marredhenie dhe ne kete menyre keni dhene nje kontribut shume te vyer.

Kjo nuk eshte nje shaka por perfundimi i nje studimi te kryer nga Shkolla Ekonomike ne Londer. Te dhenat e publikuara nga Kombet e Bashkuara thone se 40 % e te gjitha shtatezanive ne bote nuk jane te programuara dhe perdorimi me vend i kontraceptiveve do bente qe popullsia globale te rritej me ritme shume here me te uleta.

 Keshtu, sipas studimit britanik, nese lindjet ulen me 72 % duke qene te kujdesshem ne perdorimin e kontraceptiveve, atehere popullsia e Tokes deri ne vitin 2050 do te rritet me vetem gjysme miliarde. 

Top Channel