Australi, klonohet pema 43 mije vjecare

08/09/2009 16:50

Rrezikonte te zhdukej pergjithmone pas nje infeksioni pema me e vjeter e planetit qe gjendet ne Australi, ne nje lokalitet qe mbahet sekret per ta ruajtuar nga turistet dhe kureshtaret.

Por pas disa vite pune, kerkuesit arriten te imitojne natyren duke klonuar me sukses 500 bime te reja per te krijuar nje popullim rezerve ne nje oaze te mbrojtur, edhe ky larg aksesit te publikut.

Behet fjale per nje “Lomatia Tasmanika”, e zbuluar ne nje pyll ne jugperendim te ishullit 70 vjet me pare.

Sipas shkencetareve, bima mendohet te jete 43 mije vjecare.

Top Channel