SHBA: Peniani s’ka aktivizuar kompleksin berthamor

05/09/2009 09:00

Disa pamje satelitore te kompleksit berthamor koreanoverior te Yongbyon, nuk tregojne se regjimi komunist po perpiqet ta
riaktivizoje, sic ka deklaruar vete shteti i izoluar me pare, njoftoi sot Instituti i Shkences dhe Sigurise Nderkombetare (ISIS), me seli ne Uashington.

Ekzaminimi i pamjeve te marra nga sateliti tregonte qarte se disa perberes baze dhe pjese kryesore te kompleksit berthamor nuk jane ne perdorim, sipas ISIS, organizate fillimisht jo fitimprurese, e cila vepron ne kuadrin e moslejimit te perhapjes se armeve berthamore.

Top Channel