Sulmoi Berlusconin, iken kryeredaktori i gazetes katolike

03/09/2009 23:10

Kryeredaktori i Avvenire-s, gazete e njohur italiane katolike, ka dhene doreheqjen prej konfliktit me kryeministrin e vendit, Silvio Berluskoni, drejt te cilit e cuan shkrimet e tij.

Dino Boffo e justifikoi levizjen me faktin se jeta e tij familjare dhe ajo profesionale, ishin dhunuar nga sulmet barbare te gazetes se Berluskonit, Il Giornale.

Boffo, eshte sipas kesaj te fundit gei dhe i perfshire ne nje ceshtje gjyqesore per ngacmime seksuale. Si drejtues i Avvenire-s, Boffo e ka kritikuar Berluskonin per marredheniet me vajza te reja, qe shefi i qeverise italiane nuk i pranon.

Ne nje editorial te gazetes thuhej pak kohe me pare sesa te turperuar ndihen katoliket nga sjellja e kryeministrit. Javen e kaluar, Il Giornale u kunderpergjigj me nje artikull qe ekspozonte sipas saj, standartet e dyfishta te Boffos.

Duke mohuar me force sugjerimet per marredhenie homoseksuale, boffo pranoi perfshirjen ne ceshtjen gjyqesore, por kembengul se nuk ishte faji i tij. Sipas BBC-se, Boffo eshte njeri mjaft i vleresuar ne Vatikan dhe akuzat mbi jeten e tij private, mund te shihen si sulm ndaj kishes vete.

Top Channel