Se shpejti pamje hi-tech ne syte tane

02/09/2009 16:45

Ashtu sikurse ne filmat e fantashkences, ne te ardhmen jo fort te larget mund te kontrollojme posten elektronike apo te shohim fotot e pushimeve pa patur nevoje per nje kompjuter apo celular.

Gjithcka mund te zhvillohet para syve duke perdorur disa lente speciale, fale nje teknike te quajtur “zmadhim i realitetit”.

Per keto lente qe do te jene pjese e gjenerates se re te lenteve te kontaktit, po kryhet nje studim ne laboratoret e Universitetit te Uashingtonit.

Lentet jane te krijuara me mikroelemente si antena shume te vogla, biosensore dhe rrathe gjysmetransparente ne gjendje te gjenerojne imazhe virtuale tek ata persona qe i mbajne.

Keto lloj lentesh do te jene efikase edhe ne mjekesi, si p.sh ne kontrollin e glicemise te diabetiket.

Megjithate ende flitet vetem per eksperimente…

Top Channel