Gjermani, zgjedhjet rajonale, humbet Merkel

30/08/2009 20:00

Zgjedhjet rajonale ne tre lande te Gjermanise u provuan nje test i veshtire per kristian-demokratet e Angela Merkelit.

CDU pesoi humbje te medha ne Turingi, e nuk ishin te kenaqshme as rezultatet ne landin e Zares. Me te qendrueshme u shfaqen pozitat e konservatoreve te Merkelit ne Saksoni.

Zgjedhjet rajonale ne Gjermani konsiderohen nje test i pergjithshem per zgjedhjet  parlamentare ne rang federate me 27 shtator, per te cilat mund te kete nje faze te nxehte te fushates elektorale pas rezultateve te kesaj te diele.     

Rreth 20,6 milione qytetareve me te drejte vote iu kerkua te zgjedhin parlamentin e ri ne landet e Saksonise, Turingise dhe Zares si dhe perfaqesuesit e komunave ne qarqe e qytete.

Social-demokratet dhe partite e majta po shpresojne se do te arrijne ta rrezojne CDU-ne ne keto dy landet e fundit, dhe te majtet, trashegimtare te komunisteve te gjermanise lindore, mendojne se do te marrin me ne fund nje pjese te pushtetit.

Top Channel