Vaksinat antimalarie me mushkonja

01/08/2009 13:45

Te perdoresh mushkonjat si shiringa qe injektojne vaksina antimalarie?

Mberrin keshtu zgjidhja per nje problem te madh, e ndaj studiuesit sugjerojne nje forme te re te kurimit nga kjo semundje.

Studimi eshte publikuar nga prestigjiozja New England Journal of Medicine. Mushkonjat jane vektore te malaries, qe godet 200 milione vete cdo vit.

Semundja shkaktohet nga parazitet e insektit dhe pasojat mund te jene shume te shpejta.

Ndaj pikerisht nepermjet mushkonjave mund te realizohet injektimi i dozave sheruese.

Top Channel