Marredhenia e mire me nenen mbron femijet nga stresi

31/07/2009 14:00

Studiuesit thone se nje marredhenie e mire mes nenes dhe femijeve, i mbron me se miri ata nga stresi.

Studimi eshte publikuar ne revisten shkencore “The Journal of Child Psychology and Psychiatry” dhe eshte frut i nje bashkepunimi mes kerkuesve italiane dhe atyre britanike.

U vu re se tek femijet, te cilet gjenetikisht jane me te rrezikuar ndaj stresit, ata qe kane vendosur nje marredhenie te sigurt me nenen dhe mund te besojne te disponibiliteti i saj ne rast nevoje, jane te afte te kontrollojne veten dhe jane me te qete ne reagimet e tyre.

Top Channel