Drita e diellit demton inteligjencen

28/07/2009 17:55

Dielli ndikon ne kapacitetet njohese te trurit. Perfundimi ka dale nga nje skuader shkencetaresh nderkombetare qe punonin per Universitetin e Alabames, ne Birmingham.

Per eksperimentin jane perdorur te dhena satelitore te NASA-s per ekspozimin ndaj drites se diellit dhe matjet e funksioneve konjitive te 14474 vullnetareve.

Ekspertet kane percaktuar lidhje te qarta mes humbjes se funksioneve njohese dhe daljes se tepert ne diell, por vetem tek personat qe jane depresive. Rezultatet e kerkimit jane bere publike ne revisten “Environmental Health”.
 

Top Channel