Per te njohur dike, mjafton ta shohesh ate nga syte. Kerkuesit e Universitetit te Barcelones kane zbuluar se vetem me ane te syve mund te marrim informacionet e duhura.

Studimi i publikuar ne revisten “Computational Biology”, tregon se menjehere pas syve, shikimi yne perqendrohet te forma e gojes dhe me pas te hunda.

“E dinim se ne trurin tone ka hapesira te vogla vizive per te njohur dike dhe per te marre prej pamjes se tyre informacionet e duhura”, thote Mathias Keil, kerkues, pjesemarres ne studim.

Mjafton pak per te pare nje imazh, dhe syte jane gjeja e pare qe shohim te personi tjeter. Duke perdorur software-t e shikueshmerise, kerkuesit kane zbuluar se syte mund te jene te mjaftueshem per te njohur nje pamje familjare.

Top Channel