Gripi, viktima e trete ne Britani pa qene i semure

24/07/2009 11:45

Gripi i derrave nuk eshte i rrezikshem vetem per ata qe kane edhe semundje te tjera ne trup.

Specialistet britanike kane nisur te dyshojne, pasi sipas te dhenave,nje person i trete ka vdekur nga ky virus, pa patur probleme serioze me shendetin.

Sipas mjekeve, 16 perqind e te vdekurve ishin plotesisht te shendetshem, 17 perqind kishin vetem probleme te thjeshta, si pershembull tension i larte.

Gripi i derrit po perhapet me ritme te shpejta ne Britanine e Madhe dhe viktimat perllogariten sa nje e treta e te vdekurve ne 15 vitet e fundit per shkak epidemish.

Alarmi i eshte i madh, ndaj mjeket kane nderprere pushimet verore per te kuruar pacientet, ose per te zevendesuar koleget e prekur.

Top Channel