Klima, OKB ndihme vendeve ne zhvillim

23/07/2009 12:30

Ne pritje te takimit te Kopenhagenit, kryenegociatori i OKB-se per klimen ka kerkuar qe vendet e zhvilluara te ndihmojne financiarisht vendet ne zhvillim ne menyre qe te ulet emetimi i gazit karbonik ne atmosfere.

Kryenegociatori, Yvo de Boer, thote se vendeve te pasura do t’u duhet te mobilizojne te pakten 10 miliard dollare per t’u ardhur ne ndihme vendeve ne zhvillim ne hartimin e planeve kombetare per kufizimin e emetimit te gazit karbonik dhe pershtatjen me ndryshimet e klimes.

Ne nje interviste dhene BBC-se, zoti de Boer tha se kjo shifer perfaqeson minimumin e nevojshem. Ai tha se Samiti per Klimen, qe pritet te zhvillohet ne dhjetor ne Kopenhagen, duhet te bjere dakord per nje formule te shperndarjes se kostos per perballimin e ndikimit te ndryshimeve te klimes.

 

 

Top Channel