Hapesire, uje ne nje nga henat e Saturnit

23/07/2009 10:05

Behet gjithnje dhe me e besueshme hipoteza se ne siperfaqen e Encelados, nje nga henat e Saturnit, mund te fshihet nje oqean me uje ne gjendje te lengshme.

Kerkuesit e “Southwest Research Institute”, ne Teksas, bejne te ditur se kane zbuluar, nje perberje qe perfaqeson disa lende tipike te oqeaneve tane.

Substancat e zbuluara nga sonda “Cassini” jane hidrogjen i rende dhe amoniak i cili eshte edhe lenda kryesore qe con ne hipotezen e ujit ne gjendje te lengshme.
 

Top Channel