Kostume me të cilat mund të fluturosh, dronë në miniaturë, mjete fluturuese për çdo ushtar individualisht, janë gjëra që janë parë shpesh nëpër filmat e fantashkencës, por që çdo ditë e më shumë po i afrohen realitetit.

Ushtritë dhe kompanitë private në vendet me ekonomi të fuqishme po zhvillojnë teknologji që mund t’i bëjnë ushtarët të fluturojnë nëpër fushëbeteja, me kostume antiplumb e të automatizuar.

Këto janë tetë teknologjitë më fantastiko-shkencore që janë në zhvillim e sipër pasi janë testuar me sukses, ose që janë vënë në përdorim që tani, dhe që nuk janë mbajtur sekret.

FOTO GALERI
2/8
SHBA-të po testojnë dylbitë (ENVG-B) të cilat do t’i mundësojnë ushtarët që qëllojnë me saktësi pa e vendosur armën te supi, e madje vetëm duke nxjerrë dorën nga një cep ndërtese. Syzat ofrojnë po ashtu shikim termik, duke rritur perceptimin e ushtarëve në terren.

Top Channel