Basha, të enjten betimi në bashkinë e Tiranës

17/07/2011 09:55

Lulzim Basha do të kurorëzohet si kryebashkiak i Tiranës të enjten ose të premten. Pas mbylljes së procesit të Tiranës nga dy gjykatat për njohjen si kryebashkiak dhe mandatet e këshillit, Basha po përgatitet të fronëzohet.

Përfaqësuesi i PD-së në KQZ, Niazi Kosovrasti, në një prononcim për median tha se kryekomisioneri Arben Ristani i ka përcjellë vendimin e shkurtuar për shpalljen e Bashës si fitues në Prefekturë dhe sekretariatit të bashkisë së metropolit shqiptar.

Sipas Kosovrastit, sekretari i këshillit bashkiak, Vladimir Gjonaj, ka 5 ditë afat për të mbledhur këshillin me 55 anëtarë, ku Partia Demokratike do të ketë 28 vende, ndërsa koalicioni i së majtës, 27 vende.

Në këtë mbledhje, sipas udhëzimit të ministrit të Brendshëm, veç konstituimit të këshillit, kryetari i ri do të bëjë betimin.

Top Channel