Ish-gruaja e Bill Gates jep dorëheqjen nga Fondacioni Bill & Melinda Gates, do të marrë 12.5 miliardë dollarë për të nisur bamirësinë e saj

13/05/2024 19:24

Melinda French Gates tha të hënën se do të jepte dorëheqjen si bashkëkryetare e Fondacionit Bill & Melinda Gates, të cilin ajo e ka ndihmuar në drejtim që nga viti 2000.

Si pjesë e marrëveshjes së saj të ndarjes nga ish-bashkëshorti Bill Gates, French Gates tha se do të marrë 12.5 miliardë dollarë shtesë për punën e saj në bamirësi. French Gates tha se ajo planifikon ta përqendrojë bamirësinë e saj në grupe që fokusohen te gratë dhe familjet.

“Ky nuk është një vendim që e kam marrë lehtë,” tha ajo në një deklaratë të postuar në X. “Unë jam jashtëzakonisht krenare për themelin që Bill dhe unë ndërtuam së bashku dhe për punën e jashtëzakonshme që po bën për të trajtuar pabarazitë në mbarë botën.”

French Gates tha se ajo planifikon të largohet nga Fondacioni Bill & Melinda Gates më 7 qershor. Organizata do të ndryshojë emrin e saj në Fondacionin Gates dhe Bill Gates do të bëhet kryetari i vetëm, njoftoi të hënën CEO i fondacionit, Mark Suzman.

“Më vjen keq që shoh Melindën të largohet, por jam i sigurt se ajo do të ketë një ndikim të madh në punën e saj të ardhshme filantropike,” shkroi Bill Gates në një deklaratë të veçantë të hënën, postuar gjithashtu në X.

“Unë mbetem plotësisht i përkushtuar ndaj punës së Fondacionit në të gjitha strategjitë tona dhe për të realizuar mundësitë që kemi për të vazhduar përmirësimin e jetës së miliona njerëzve në mbarë botën,” shkroi ai.

Bill Gates dhe French Gates njoftuan divorcin e tyre në maj 2021. Ata thanë në atë kohë se do t’i lejonin vetes një lloj periudhe prove deri në vitin 2023 për të përcaktuar nëse mund të vazhdonin të punonin me njëri-tjetrin për të mbikëqyrur fondacionin e tyre masiv bamirës.

Top Channel