Bullgaria bën të detyrueshme pasaportën shëndetësore

20/10/2021 02:44

Për shkak të rritjes së numrit të rasteve, Bullgaria ka vendosur të bëjë të detyrueshme paraqitjen e një certifikate vaksinimi kundër COVID-19, një rezultat negativ të testit ose dokumentim të shërimit nga virusi, për të hyrë në shumë mjedise publike të brendshme.

Që nga e enjtja, vetëm klientët që kanë dëshminë e duhur do të lejohen të vizitojnë vende të tilla, si bare, hotele, qendra fitnesi, qendra tregtare, kinema, teatro, koncerte, muze dhe azile pleqsh.

“Të gjitha aktivitetet e brendshme duhet të kryhen vetëm sipas rregullit”, tha ministri i përkohshëm i Shëndetësisë, Stoycho Kazarov, në një konferencë shtypi. Dyqanet ushqimore, farmacitë dhe bankat përjashtohen, por rregullorja vlen për punonjësit e kujdesit shëndetësor.

Rreth 4 979 infeksione të reja COVID-19 u regjistruan brenda 24 orëve. Incidenca shtatëditore u rrit në 308,3 për 100 000 banorë. Shumë bullgarë janë skeptikë ndaj vaksinave.

Me rreth 20 për qind të 6,9 milionë banorëve të saj të vaksinuar plotësisht, Bullgaria është në fund të renditjes së vaksinimit të Bashkimit Evropian. Disa spitale në Sofje së shpejti do të jenë në kufijtë e tyre të kapacitetit.

Top Channel