Ashraf 3/ Shqipëri: Një ceremoni përkujtimore për të nderuar Sir David Amess

19/10/2021 22:56

Ashraf 3 Albania 17 Tetor 2021, Marjam Raxhavi: David Amess ishte një avokat i madh i lirisë dhe të drejtave të njeriut

Një ceremoni përkujtimore me pjesëmarrjen e mijëra banorëve të Ashraf 3, shtëpi e anëtarëve të Organizatës Popullore Moxhahedin të Iranit (PMOI/MEK) në Shqipëri, u mbajt të Dielën, 17 Tetor 2021, në kujtim të Sir David Amess.

Pjesëmarrësit në ceremoni i bënë homazhe Sir David Amess, mikut të madh të popullit iranian dhe Rezistencës Iraniane.

Në fjalimin e saj në ceremoni, zonja Maryam RaxhaviPresidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit, tha: “Isha shumë e trishtuar kur mësova për vrasjen kriminale të Sir David Amess, një mik i madh dhe i dashur i Rezistenca Iraniane pas tre dekadash. Të gjithë ne në Rezistencën Iraniane dhe populli i Iranit kemi humbur një mik të jashtëzakonshëm. Populli britanik dhe bota kanë humbur një avokat të madh për lirinë dhe të drejtat e njeriut “.

Zonja Raxhavi i shprehu “ngushëllimet e saj më të thella familjes së Sir David, veçanërisht gruas së tij Julia, anëtarëve të Komitetit Parlamentar Britanik për Lirinë e Iranit, miqve të tij, kolegëve dhe njerëzve të Britanisë.”

Ajo gjithashtu theksoi se “Ne nuk jemi mbledhur këtu për të mbajtur zi vetëm për vdekjen e Sir David. Ne jemi gjithashtu këtu për të festuar jetën dhe arritjet e tij. Unë besoj me vendosmëri se ai tani është bashkuar me të gjithë ata që dhanë jetën për të drejtat e njeriut, demokracinë dhe drejtësinë, për të cilat ai ishte një kampion i palodhur, ”  “Në të vërtetë, ai ishte armiku i diktaturave, veçanërisht diktaturës së mullahëve. Prandaj, pas tre dekadash mbështetje për Rezistencën Popullore Iraniane, ai tani është midis martirëve për liri. Mund të thuhet shumë për karakterin e Sir David, mirësinë, dhembshurinë, zemrën e madhe, integritetin/ parimet morale dhe vlerat. ” Tha zonja Raxhavi, duke shtuar,

“Në fitore ose humbje, në kohë të mira dhe të këqija, ai gjithmonë buzëqeshte dhe u thoshte të gjithëve përreth tij që të këmbëngulnin. Lëvizja jonë e Rezistencës i detyrohet një borxh të madh mirënjohjeje Sir David. ”

Zonja Raxhavi tha se Sir David Amess ishte aktiv në shumë fronte, duke përfshirë:

– Në vitin 2007, ai u bashkua me 34 kolegë të tij parlamentarë në sfidën e suksesshme ligjore ndaj etiketës së terrorizmit të motivuar politikisht në PMOI, e cila ishte bërë me urdhër të regjimit iranian;

-Përpjekjet e tij të pamëshirshme për të siguruar sigurinë e luftëtarëve të lirisë së Iranit, anëtarët e PMOI, në kampet Ashraf dhe Liberty në Irak;

-Dhe fushata e tij për të siguruar zhvendosjen e tyre të sigurt në vendet evropiane, përfshirë Shqipërinë, duke filluar në vitin 2012.

Ai erdhi në Ashraf 3 sa më shpejt që të ishte e mundur për të vizituar anëtarët e PMOI; me të vërtetë, ata e duan atë dhe i mungon shumë.

Zonja Raxhavi e përfundoi fjalimin e saj duke thënë: “Trashëgimia e tij dhe kujtesa e tij do të mbeten përgjithmonë në historinë e Iranit. Dhe të gjithë ne mezi presim ditën kur në një Iran të çliruar dhe të lirë; ne mund ta nderojmë atë denjësisht për përpjekjet e tij në mbështetje të lirisë. Edhe një herë, i shpreh ngushëllimet e mia të sinqerta familjes së tij, të gjithë anëtarëve të nderuar të parlamentit dhe popullit britanik ”.

Top Channel