Merkel: Turqia luan rol qendror në luftën kundër migrimit të paligjshëm

12/10/2021 12:53

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, theksoi se Turqia luan rol qendror për Bashkimin Evropian (BE) në luftën kundër migrimit të paligjshëm drejt Evropës.

Gazeta “Jüdische Allgemeine”, transmetoi fjalët e Merkel-it lidhur me Turqinë gjatë vizitës së saj në Institutin Kombëtar të Studimeve të Sigurisë në Kuds.

“Nuk mund të injoroni Turqinë. Turqia, anëtare e NATO-s, luan rol qendror për BE-në në luftën kundër migrimit të paligjshëm drejt Evropës. Turqia ka synime të mëdha dhe ndodhin shumë zhgënjime në marrëdhëniet. Duhet të gjenden marrëveshje pragmatike edhe nëse qëndrimet për çështjet kryesore ndryshojnë. Duhet të vazhdojmë të flasim me njëri-tjetrin”, u shpreh Merkel lidhur me një pyetje rreth Turqisë./AA/

Top Channel