Një urë Shqipëri- Mali i Zi, plani i Abazoviç: “70 km zëvendësohen me 10 sekonda”

05/10/2021 19:32

Zv/kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviç konfirmoi për një media shqiptare ndërtimin e një ure mes Ulqinit dhe Velipojës, një plan ambicioz që duket se nuk ka për të mbetur vetëm në letër.

Ky projekt mund ta lidhë Shqipërinë me vendin fqinj për vetëm disa minuta, duke e shkurtuar ndjeshëm udhëtimin nga Shkodra në Ulqin. Abazovic shpjegoi se ura mund të jetë gati për dy vjet e gjysmë, dhe tha se këtë ide e ka diskutuar dhe me kreun e ekzekutivit shqiptar.

“Ajo që dy dy Kryeministrat po shohin  është si të ndahen mjetet në buxhetin për vitin 2022. Është një urë 190 metra e gjatë me një projekt që shkon në  90 milionë  euro dhe me mekanizëm  hapjeje ku mund te kryhet lundrim.  Nëse Buna do të bëhet e lundrueshme do të jetë super atraktive.  Urën keni për ta kaluar për 10 sekonda dhe zëvendëson 70 km. Ju e dini qe ekziston autostrada e Adriatikut, por ky është një projekt i ri që ka lidhje me zonën e Ulqinit dhe Velipojën,”– ishte komenti i tij.

 

 

Top Channel