Indi/ Uragani Gulab po afrohet, mijëra njerëz evakuohen nga shtëpitë e tyre

26/09/2021 18:03

Ndërsa Uragani Gulab pritet të mbërrijë sonte në brgun lindor dhjetëra mijëra njerëz janë evakuuar në tre shtete indiane. Cikloni, me shpejtësi deri në 95 km/h, pritet të arrijë në bregdetin midis shteteve të Odisha dhe Andhra Pradesh, sipas Shërbimit Meteorologjik të Indisë.

Duke ardhur nga Gjiri i Bengalit, stuhia gjithashtu do të shoqërohet me “reshje jashtëzakonisht të mëdha”, shtoi instituti në një buletin meteorologjik.

Prandaj, autoritetet në dy shtetet e kërcënuara u kanë kërkuar banorëve që jetojnë jashtë bregut të largohen nga shtëpitë e tyre në vende më të sigurta, pasi qindra shpëtimtarë janë dërguar në zonë.

Autoritetet në Bengalin Perëndimor, në veri të Odishës, kanë thënë gjithashtu se do të marrin masa paraprake, megjithëse shteti nuk do të preket drejtpërdrejt nga moti ekstrem.

Ne kemi evakuuar tashmë më shumë se 20,000 njerëz, të cilët janë transferuar në shkolla dhe ndërtesa qeveritare, të cilat i kemi kthyer në strehimore”, tha një zyrtar shtetëror, Banquim Hazra, për AFP.

Në Odisha, operacioni i evakuimit është duke u zhvilluar në shtatë zona, sipas zyrtarit të PKK Jenna, ndërsa në Andhra Pradesh, 85,000 njerëz pritet të evakuohen.

Top Channel