Presidenti i Parlamentit Europian shtrohet me urgjencë në spital

22/09/2021 03:46

Kryetari i Parlamentit Evropian(PE), David Sassoli, kaloi disa ditë në spital për shkak të pneumonisë.

Zëdhënësi i Sassolit, Roberto Cuillo, tha se udhëheqësi i PE-së u dërgua në Spitalin Civil në Strasburg, Francë, më 15 shtator. “Pas ekzaminimeve të nevojshme mjekësore, ai u diagnostikua me pneumoni dhe iu dha ndihma e menjëhershme. Ai është në gjendje të mirë”, shtoi ai.

Natën e 14 shtatorit, Sassoli pati temperaturë të lartë, por testimi përcakton se ai ishte negativ ndaj koronavirusit të ri.

Të nesërmen, ai nuk arriti të kryesojë një sesion të Asamblesë së Përgjithshme të Parlamentit Evropian në Strasburg dhe humbi fjalimin nga presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Top Channel