Presidenti çek Zeman del nga spitali të mërkurën

22/09/2021 11:37

Presidenti çek Milos Zeman, 76 vjeç, do të lirohet nga spitali të mërkurën pas një qëndrimi tetë-ditor.

Një zëdhënëse e Spitalit Ushtarak Qendror të Pragës i tha Reuters në një mesazh se Zeman do të dilte nga ora 11 e mëngjesit. Ajo nuk dha asnjë detaj dhe nuk iu përgjigj pyetjeve në lidhje me gjendjen ose trajtimin e tij.

Zëdhënësi i Zeman nuk iu përgjigj  një kërkese për koment.

Zyra presidenciale tha javën e kaluar se Zeman, i cili ka përdorur një karrige me rrota në shumicën e detyrave zyrtare për disa muaj për shkak të neuropatisë që preku këmbët e tij, iu nënshtrua një kontrolli të plotë mjekësor në spitalin ushtarak të Pragës, i cili zbuloi se ai vuante nga dehidratimi dhe lodhja.

Ai tha se nivelet “mbi kufirin” në lidhje me diabetin, nga i cili Zeman kishte vuajtur në vitet e mëparshme, nuk u zbuluan, por problemet e tij të neuropatisë vazhduan.

Republika Çeke mban zgjedhjet parlamentare më 8-9 tetor.

Ndërsa qeveria ka shumicën e kompetencave ekzekutive në sistemin kushtetues çek, presidenti i zgjedhur drejtpërdrejt është një lojtar kryesor në emërimet e personelit, përfshirë atë të kryeministrit.

Zeman ka mbështetur kryeministrin aktual, Andrej Babis, ndërsa partia e tij qendrore populiste ANO është në krye të sondazheve para zgjedhjeve.

Top Channel