Australia regjistron numrin më të lartë të rasteve ditore me Covid-19 që nga fillimi i pandemisë

26/08/2021 02:49

Në Australi regjistrohet numri më i lartë i rasteve ditore me Covid-19 që nga fillimi i pandemisë, me 973 raste të reja në 24 orët e fundit.

Ministria e Shëndetësisë e Australisë njoftoi se është regjistruar numri më i lartë ditor me rastet me COVID-19 që prej 25 janarit 2020 kur është regjistruar rasti i parë me COVID-19 në vend. Gjithashtu njoftohet se provinca Uellsi i Ri Jugor (NSW) u rendit në vendin e parë me 919 raste në 24 orët e fundit.

Ndërkohë, 45 raste të reja me COVID-19 janë regjistruar në provincën Victoria, që nuk ka regjistruar asnjë viktimë muajt e fundit, 9 raste të reja në Territorin e Kryeqytetit Australian dhe asnjë rast i ri nuk është regjistruar nga shtetet dhe rajonet e tjera të vendit.

Me zbulimin e 973 rasteve të reja në 24 orët e fundit në vend u regjistrua numri më i lartë ditor që nga fillimi i pandemisë. Numri më i lartë ditor para kësaj ishte më 21 gusht me 894 raste.

Top Channel