EMA: Dy doza të vaksinës ju mbrojnë nga varianti Delta

02/07/2021 01:47

“Të dhënat tona tregojnë se dy doza nga katër vaksinat e miratuara nga EMA të mbrojnë kundër variantit Delta, këto të dhëna janë qetësuese. Është e rëndësishme të vazhdoni vaksinimin me fokus të veçantë ndaj më të rrezikuarve dhe të moshuarve”.

“Aktualisht EMA nuk është në gjendje të ofrojë një rekomandim përfundimtar për përdorimin e vaksinave të ndryshme anti-Covid për dy doza të vaksinimit, por të dhënat paraprake nga studimet në Spanjë dhe Gjermani tregojnë një përgjigje të mirë imune dhe pa asnjë problem sigurie”, shtoi shefi i strategjisë së vaksinave të Agjencisë Evropiane të Barnave.

“Strategjia heterologjike e vaksinimit historikisht ka provuar të jetë e suksesshme, është përdorur për vaksinat e tjera dhe ka një arsyetim të fortë shkencor,” theksoi ai.

“Të pesë trajtimet e zgjedhura nga Komisioni Evropian si pjesë e strategjisë së tij terapeutike kundër Covid-19 janë aktualisht në fazën e rishikimit të vazhdueshëm nga EMA, e cila do të vazhdojë gjatë verës. Mendimet fillestare priten në fund të vitit”, deklaroi EMA.

Top Channel