Rreth 4 mijë persona të vaksinuar në Massachusetts kanë rezultuar pozitiv me Covid-19

23/06/2021 08:31

Pothuajse 4.000 persona të vaksinuar plotësisht në Massachusetts kanë rezultuar pozitiv me Covid-19 pas testit të kryer, sipas të dhënave të fundit nga Departamenti shtetëror i Shëndetit Publik.

Që prej datës 12 qershor kanë rezultuar 3.791 raste me koronavirus midis më shumë se 3.7 milionë individëve të vaksinuar, raportojnë mediat e huaja.

“Ne po mësojmë se shumë prej infeksioneve janë asimptomatike ose ato janë shumë të lehta dhe të shkurtra në kohëzgjatje”, tha një specialist i sëmundjeve infektive të Universitetit të Bostonit, Davidson Hamer.

“Përparime priten dhe ne duhet të kuptojmë më mirë se kush është në rrezik dhe nëse njerëzit që kanë një përparim mund të transmetojnë virusin tek të tjerët,” vazhdoi ai.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, studimet klinike në shkallë të gjerë kanë zbuluar se vaksinimi COVID-19 parandalonte që shumica e njerëzve të marrin virusin. Akoma, asnjë vaksinë nuk është 100% efektive në parandalimin e sëmundjes dhe do të ketë “një përqindje të vogël të njerëzve të vaksinuar plotësisht që ende sëmuren, janë të shtruar në spital ose vdesin nga COVID-19”, tha agjencia.

Top Channel