E vunë në gjumë dhe nuk e gjetën më kurrë/ Vazhdojnë kërkimet për 2-vjeçarin që u zhduk në pyll

22/06/2021 22:55

Ata e vunë në shtrat si çdo natë dhe nuk e gjetën më kurrë.

Mbi 200 njerëz marrin pjesë në kërkimin e një fëmije vetëm 21 muajsh,  as 2 vjeç, i cili u zhduk nga shtëpia gjatë natës: një vilë e rrethuar me pyje, e arritshme vetëm përmes një rruge të poshtme, në Mugello, në një territor pothuajse të egër të Apenineve në kufirin midis Toskana dhe Emilia.

Me perëndimin e diellit dhe vështirësitë e kërkimit në errësirë, një helikopter i zjarrfikësve me termoskaner për kërkime gjatë natës u ngrit gjithashtu. Për avionët e rinj të Forcave Ajrore, një HH-139B, kjo është ndërhyrja e parë e vërtetë, të pajisur me pajisje të nivelit më të lartë, të dobishëm në ndërhyrje në mjedise veçanërisht të paarritshme ose me kushte të dobëta të dritës, si në këtë rast.

Prindërit e foshnjës janë bletarë. Jo shumë larg shtëpisë së tyre, ekziston një fshat në Campanara, ku një grup prej tre familje italiane dhe të huaja jetojnë duke iu përkushtuar kultivimit dhe prodhimit të produkteve organike, në një kontekst që tregon për një filozofi të jetës te natyra. Sidoqoftë, familja e fëmijës së zhdukur nuk është pjesë e komunitetit. Sidoqoftë, ata ishin të parët që morën pjesë në hulumtim, kur babai dhe nëna e fëmijës, të cilët kanë një fëmijë tjetër, vunë re zhdukjen. Fëmija quhet Nicola Tanturli, ai lindi në Borgo San Lorenzo më 28 Shtator 2019.

Kur prindërit shkuan për ta zgjuar, gjetën një shtrat të zbrazët. Ata kontrolluan të gjithë shtëpinë, pastaj tokën përreth dhe më pas dhanë alarmin tek karabinierët. Nicola është një fëmijë që jeton në fshat, mësuar të lëvizë në mënyrë të pavarur, madje edhe përtej skajeve të shtëpisë dhe afërsisë.

Hipoteza e konsideruar më e mundshme është se gjatë natës, nuk është e qartë në cilën orë ai u zgjua, u ngrit nga shtrati dhe u largua nga shtëpia, ku nuk u kthye më. Ai mund të ketë ecur për një kohë të gjatë dhe të ketë humbur, pa mundur ta gjejë rrugën për në shtëpi.

Diapazoni i kërkimeve është shumë i gjerë sepse nuk dihet saktësisht koha kur fëmija është larguar dhe si pasojë distanca që ai mund të ketë kaluar duke pasur parasysh moshën e tij . Në veçanti, kërkimet fillimisht ishin përqendruar në një pellg aty pranë, ku kishte frikë se fëmija mund të kishte rënë. Por pas inspektimit të zhytësve kjo mundësi u përjashtua.

Pas raporteve nga prindërit, prefektura ka aktivizuar planin e kërkimit për personat e zhdukur. Ekipet e shpëtimit malor dhe vullnetarët e mbrojtjes civile janë aktivizuar gjithashtu në shtigje në zonë. Territori u kontrollua gjatë gjithë pasdites me një helikopter të zjarrfikësve, me dronë dhe me qenë.

Top Channel