​Mbi 47 milionë njerëz me koronavirus në botë

02/11/2020 19:16

Deri më sot më shumë se 47 milionë njerëz në botë kanë kontraktuar koronavirusin ose 47,027,578, sipas faqes Worldometers.

Një total prej 1,207,785 njerëz vdiqën nga COVID-19, dhe 33,879,161 njerëz u shëruan. Nga numri i përgjithshëm i të sëmurëve aktualisht, një për qind, ose 85,752, është në gjendje kritike.

Numri më i lartë i pacientëve është në SHBA, Indi dhe Brazil, ndërsa Rusia, Franca, Spanja, Argjentina, Kolumbia dhe Britania e Madhe kanë regjistruar më shumë se një milion raste totale.

Sipas numrit të vdekjeve, Shtetet e Bashkuara janë gjithashtu në vendin e parë, pasuar nga Brazili dhe India. Në Evropë, më së shumti të infektuar ka në Rusi dhe Francë.

Top Channel