Pekini zyrtar njoftoi sot edhe për 46 raste të reja me koronavirus, ndërsa qyteti i Wuhan do të zvogëlojë bllokadën dy-mujore duke rivendosur gradualisht transportin publik dhe duke lejuar njerëzit e shëndetshëm të vazhdojnë punën.

Kjo është dita e katërt radhazi që ka pasur rritje të rasteve në Kinë, të gjitha, përveç njërit prej të cilave kanë ardhur nga jashtë, transmeton KosovaPress.

Banorët brenda dhe jashtë Wuhan do të lejohen të udhëtojnë në qytet dhe të vazhdojnë të punojnë nëse kanë një kod të gjelbër shëndetësor të lëshuar nga qeveria, raportoi sot CTV News.

Kina po regjistron një rritje të vazhdueshme të çështjeve të importuara, kryesisht kineze që ktheheshin nga jashtë.

Të gjitha fluturimet ndërkombëtare për në Pekin nga e hëna do të ulen së pari në një aeroport tjetër, ku pasagjerët do të testohen për virusin. Pasagjerët që kalo jnë kontrollin do të lejohen të hipin në aeroplan, i cili më pas do të niset për në Pekin.

Shangai dhe Guangzhou kanë njoftuar se të gjithë pasagjerët në fluturimet ndërkombëtare do t’i nënshtrohen një testi për koronavirusin, duke e shtrirë masën vetëm për udhëtarët nga vendet e goditura.

Ndër rastet e reja të raportuara sot jashtë vendit, një numër rekord prej 14 u raportuan në Qendrën Financiare Shangai dhe 13 në Pekin, nga 21 në një ditë më parë.

Një rast i ri, i cili u transferua në vend, u shfaq në jug të Guangzhou dhe lidhet gjithashtu me një person që erdhi nga jashtë, thanë zyrtarët.

Me numrin e ri të infektuar në Kinë, numri i përgjithshëm i rasteve me virusin koronavirusit është 81.054 dhe 3.261 vdekje, përfshirë gjashtë nga dje.

Top Channel