Negociatat, Rama: Mirënjohje Greqisë dhe Italisë punuan më shumë se opozita

01/07/2018 11:26

Nga Korça, ku ishte për turin e llogaridhënies, kryeministri Edi Rama shprehu mirënjohjen për Greqinë dhe Italinë, që sipas tij punuan 1 mijë herë më shumë se opozita për hapjen e negociatave të anëtarësimit me Bashkimin Europian. Ndërkohë çështjet e hipotekave dhe punësimi ishin nder shqetësimet kryesore të korçareve.

Kur të prish punë opozita. Është kryeministri shqiptar që e përshkuan veten në takimet me europianët si një prind që nuk ka ditur të edukojë fëmijën.

Për vendimin që kryeministri e konsideron hapje negociatash pa kushte dhe me një datë në vitin 2019, mirënjohja shkon veçanërisht ndaj Greqisë dhe Italisë.

“Ministri i Jashtëm i Greqisë kanë luftuar njësoj sikur të ishte aty Ministri i Jashtëm i Shqipërisë. Ata punuan 1 mijë herë më shumë se opozita, madje ajo punoi kundër”, u shpreh Rama.

Këtë fundjavë dha llogari në Korçë për qeverisjen. E famshmja Fabula e tepsisë vazhdon edhe një vit pasi kryeministri Rama mori mandatin për të qeverisur i vetëm. Tepsia ka qenë infektuese -tha kryeministri, duke klasifikuar si ende më problematike çështjen e pronave.

Papaunësia është një tjetër problem. Për zgjidhjen e një rasti u angazhua kryeministri.

Top Channel