Për herë të parë, në këtë listë janë dy kompani kineze. Në top dhjetëshen e kompanive më me vlerë përfshihet këtë vit Alibaba, e cila renditet në vend të nëntë. Kompania e njohur e shitjeve në internet është zgjeruar kohët e fundit edhe tek fusha te tjera, diçka që ka kontribuar në dyfishimin e fitimeve në 113 miliardë dollarë.

Ndërkaq firma e teknologjisë Tencent, me bazë në Shenzhen, e cila hyri në top dhjetëshe në 2017-tën është fuqizuar shumë këtë vit duke u ngjitur në vend të 5-të, duke lënë pas Facebook, me një vlerë prej 179 milionë dollarësh.

Tencent eshte i speciailizuar ne lojërat online, aplikacionet, shërbimet e mesazheve dhe pagesat online.

FOTO GALERI
3/10
8-McDonald's

Top Channel