Mesatarja e një punonjësi në vendet më të pasura të botës paguan afër një të katërtën e pagës së tij për kontribute tatimore dhe shoqërore, sipas raportit të fundit të Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim.

Taksapaguesit në Belgjikë mbajnë vendin e parë me barrën më të rëndë, me 40.5%, me Danimarkën dhe Gjermaninë me mbi 35%, thuhet në këtë raport.

Normën më të ulët të taksa mes vendeve të zhvilluara e ka një vend jashtë Europës, Kili, me vetëm 7% të pagës. Zvicra ka taksën më të ulët ndër vendet Europiane me vetëm 16.9 përqind, ndërsa e fundit mes vendeve të BE është Estonia 18.4%.

FOTO GALERI
1/26
Hungaria, 33.5%

Top Channel