E imagjinoni dot Parisin pa kullën e tij të famshme? Dikur kryeqyteti francez ka qenë pa kullën Eiffel, e cila i shtoi bukurinë më 31 mars të vitit 1889.

Kulla Eiffel feston 126-vjetorin e hapjes për publikun.

Që prej asaj dite kjo kullë është shndërruar në një destinacion turistik për miliona persona dhe simbol identifikues i Parisit.

Punimet për ndërtimin e saj nisën më 28 janar të vitit 1887 dhe u mbyllën më 15 mars të vitit 1889 nga kompania e inxhinierit Alexandre Gustave Eiffel, emrin e të cilit mban. Dy javë nga mbyllja e punimeve objekti u hap për vizitorët dhe mbajti vendin e parë në botë deri në vitin 1930 si ndërtesa më e l

Top Channel