Mesazhet e WhatsApp-it, 10 miliardë më shumë në ditë sesa SMS-të

27/03/2015 00:00

Për herë të parë që nga themelimi në vitin 2009, WhatsApp ka parakaluar mesazhet tradicionale të celularit. Aplikacioni i famshëm të lejon të dërgosh mesazhe apo foto nëpërmjet internetit dhe vitin e kaluar njerëzit kanë dërguar mbi 30 miliardë mesazhe WhatsApp-i në ditë, krahasuar me 20 miliardë SMS-të.

Llogaritja është kryer nga ‘The Economist’.

WhatsApp ka fituar shumë popullaritet vitet e fundit, me rritjen e përdorimit të celularëve “smartphone” dhe teknologjisë 3G apo 4G, teknologji që lejojnë internetin e shpejtë në celular.

Mendohet se ulja e dërgimit të SMS-ve mes njerëzve do t’u kushtojë kompanive të telekomunikacionit rreth 54 miliardë dollarë humbje në vitin 2016.

Muajin e kaluar, WhatsApp-i u ble nga Facebook-u për 19 miliardë dollarë. Kjo është blerja më e madhe që ka bërë deri më sot ky rrjet social.

WhatsApp ka më shumë se 450 milionë përdorues mujorë dhe pretendon se ka rreth 1 milion regjistrime të reja në ditë.

Top Channel