“Planeti i kuq” s’është i kuq

27/02/2015 00:00

“Curiosity”, sonda e NASA-s që ndodhet në planetin Mars prej muajsh ka hyrë në një fazë të re; atë të eksplorimit të asaj që fsheh nën sipërfaqe “Planeti i kuq”.

Dhe zbulimi i madh mbërrin që në gërrmimin e parë. Në fakt, ai që quhet “Planeti i kuq”, në fakt është blu.

Në sipërfaqjen e planetit mbretëron ngjyra e kuqe, që sipas shkencëtarëve të NASA-s është falë një aktivitetit të fuqishëm vullkanik në të shkuarën e Marsit. Por nën sipërfaqje, ngjyrat e shkëmbinjve janë blu dhe gri.

Aktualisht “Curiosity” ndodhet nën “Malin e Bardhë” për të mbledhur të dhëna me të cilat NASA shpreson të përcaktojë më saktësisht periudhën se kur është larguar uji nga sipërfaqja marsiane.

Top Channel