Pse qajnë bebet gjatë natës?

10/04/2014 00:00

Pas të qarave të bebeve gjatë natës ka një arsye biologjike.

Sipas një studimi të fundit, bebet janë të “programuara” të monopolizojnë vëmendjen e nënës së tyre dhe të lodhin prindërit në mënyrë që ata të mos kenë mundësi të bëjnë një motër ose vëlla.

Kështu të paktën mendojnë shkencëtarët e Universitetit të Harvardit. Udhëheqësi i studimit, David Haig, thotë: “Zgjimet gjatë natës shtohen në 6-mujorin e dytë të jetës së të vegjëlve. Bebet përshtasin sjelljen e tyre në mënyrë që nëna të shtyjë sa më shumë lindjen e një “rivali”. Lodhja e nënës mund të shihet si pjesë e strategjisë së bebeve.”

Edhe një studim i kohëve të fundit në Japoni ka dalë në përfundimin se bebet mund të bëjnë sikur qajnë në mënyrë që të tërheqin vëmendjen e nënës së tyre.

Top Channel