Vështirësi në transportin interurban

13/02/2014 00:00

Protestat e drejtuesve të mjeteve 8+1 ka vijuar sërish në disa qytete.
Pasi janë ndalur përgjatë aksit nacional Korçë-Pogradec, në afërsi të
fshatit Lumalas ata kanë bllokuar njërin krah të rruges duke kërkuar që
policia të kontrollojë të gjitha mjetet e udhëtarëve dhe të mos lejojë
shkeljet, duke krijuar vështiresi në lëvizjen e udhëtarëve.

Njezeri ata kane kontestuar edhe vendimet qe prej ditesh u kane bllokuar punen.

Bllokimi i levizjes se furgonave ka sjelle çoroditje ne transport, udhetaret thone se levizja me autobus eshte e pamundur per shkak te orareve ndersa me taksi kostoja eshte e paperballueshme.

Nje protestet e ngjashme eshte zhvilluar edhe ne qytetin e Lushnjes, ku drejtuesit e mjeteve 8 +1 jane grumbulluar ne qender te qytetit.

Edhe ne Kukes eshte protestuar kunder vendimit qe heq nga transporti nderqytetas furgonet. Shoqatat e Drejtuesve te Furgoneve kane njoftuar se te premten nga ora 9:00 deri në 10:00 do te bllokojne autostraden e kombit, ne nje korsi ne vendin e quajtur ‘Ura e Drinit te Zi’.

Top Channel